Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ kostky čerstvého droždí, (21 g)
- 200 gramů mléka
- 100 gramů krystalového cukru
-
1
balíček vanilkového cukru
lub 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru - 250 gramů polohrubé mouky
- 250 gramů hladké mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů oleje
- 2 vejce
- nastrouhanou citrónovou kůru z cca 1 citrónu
- mák na posypání
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Loupáky s mákem
1h 30min
Domácí rohlíky
2 Std. 35 Min
Povidlové buchty
2h 10 min
Máslové houstičky
1h
Anglické rohlíky
1 Std. 40 Min
Ovocné knedlíky na páře
1 Std. 40 Min
Makové bagely
1h 25 min
Jogurtové bulky se sezamem
1h 30min
Sladké máslové houstičky
2h
Rychlé listové těsto
2h
Toustový chléb se špenátovým pestem
1 godz. 55 min
Podmáslové šátečky s jahodami
1h 25 min