Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
薑餅人
- 1 公分 嫩薑
- 140 克 糖
- 170 克 無鹽奶油 ,切塊
- 110 克 黑糖蜜
- 55 克 楓糖漿
- 3 大匙 乾薑粉
- 1 茶匙 肉桂粉
- ½ 茶匙 豆蔻粉
- ¼ 茶匙 丁香粉
- 510 克 中筋麵粉 ,多備一點灑粉用
- 1 茶匙 小蘇打
- ¼ 茶匙 鹽
- 1 顆 蛋 (大型)
蛋白糖霜
- 400 克 細砂糖
- 1 顆 蛋白
- 1 大匙 檸檬汁
- 2 大匙 溫水
- 食用色素 (例如,红色,綠色,銀色,藍色,黃色)
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 808 kJ / 193 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g