Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gist
- 65 g volle melk
- 10 g verse gist
- 60 g bloem, type 00 (Manitoba bloem)
Deeg
- 200 g bloem, type 00 (Manitoba bloem)
- 70 g volle melk
- 2 eierdooiers
- 65 g suiker
- 70 g Griekse yoghurt
- 1 snuifje zout
- 50 g zachte boter
- 100 g chocoladedruppels, wit
- 50 g gedroogd fruit (rode vruchten), gedrenkt in water, uitgeknepen en goed gedroogd
Afwerking
- 2 eiwitten
- hazelnoten, gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1670.8 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkse flatbreads
2 Std. 10 Min
Op Yucataanse wijze in bananenbladeren gebakken vis met maïsrijst
Brak ocen
Gegrilde kaas met champignons
Brak ocen
Lang rijzende pizza
Brak ocen
Pierogi met vlees
1 godz.
Crème anglaise
15 min
Warme chocolademelk met karamel en whisky
Brak ocen
Pompoen vingers
Brak ocen
Kokosnoot en chocoladesorbet
Brak ocen
Baba met rum
Brak ocen
Galantine van kip met dille-yoghurtsaus
3 Std. 25 Min
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2 godz. 30 min