Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gist
- 65 g volle melk
- 10 g verse gist
- 60 g bloem, type 00 (Manitoba bloem)
Deeg
- 200 g bloem, type 00 (Manitoba bloem)
- 70 g volle melk
- 2 eierdooiers
- 65 g suiker
- 70 g Griekse yoghurt
- 1 snuifje zout
- 50 g zachte boter
- 100 g chocoladedruppels, wit
- 50 g gedroogd fruit (rode vruchten), gedrenkt in water, uitgeknepen en goed gedroogd
Afwerking
- 2 eiwitten
- hazelnoten, gehakt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1670.8 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peren in rode wijn
5sa
Kerst stol
2 Std. 20 Min
Zalm mozaïek
Brak ocen
Millefeuille met chocolade en karamel
Brak ocen
Gefermenteerde frambozensiroop
128h 10min
Bessencurd
20 Min
Vanille-mascarpone parfait
2h 40 min
Peren in rode wijn
3 Std. 20 Min
Chocoladetruffels
2 Std. 45 Min
Chocolademousse met sinaasappel
2 Std. 20 Min
Fruit minestrone met saffraan crème
40 Min
Soezendeeg
2 Std.