Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- 1 kostka droždí, (42g)
- 400 gramů vody
- 350 gramů hladké mouky
- 350 gramů žitné mouky
- 2 polévkové lžíce celého kmínu
- 30 gramů soli
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rýnský tmavý chléb
1 godz. 30 min
Celozrnné housky
2h
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2 godz. 10 min
Celozrnný horský chléb
1 godz. 30 min
Jogurtové bulky se sezamem
1 godz. 30 min
Tradiční chléb se semínky
1 Std. 50 Min
Rychlý chléb (Express pain complet)
1h 5min
Bílé pečivo
1h
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2 godz. 10 min
Chléb
1h 40min