Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Äpfel, geschält, geviertelt
- 250 g Milch
- 2 Eier
- 50 g Zucker
- 50 g Öl und etwas mehr zum Braten
- ¾ Würfel Hefe (ca. 30 g), zerbröselt
- 300 g Mehl
- 1 Prise Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2522 kJ / 603 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kefir-Zöpfe
7 godz. 30 min
Piroggen mit Fleischfüllung (Pierogi z mięsem)
1 Std. 45 Min
Kreppel
1小时
Vanilleschnecken
7 godz. 30 min
Apfel-Quark-Puffer
45 Min
Rumänische Frischkäsewecken
2 Std.
Watruschki
1hod. 40min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 Std.
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 Std.
Appelflappen (niederländische Apfeltaschen)
55min
Scharlotka
2 Std.
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min