Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Wasser, kalt, zum Einweichen
- 3 Blätter Gelatine
- 80 g Zucker
- 500 g Milch
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 30 g Speisestärke
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 300 g Brownies, z. B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
- 200 g Erdbeeren, je nach Größe halbiert oder geviertelt
- 40 g Crème de Cassis
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Erdbeeren, frisch, in Scheiben, zum Garnieren
- 70 g Himbeeren zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1881 kJ / 449 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Kokos-Dessert mit Haferkeksen
20 min
Beeren-Aprikosen-Swirl-Cake
8 Std. 40 Min
Erdbeer-Joghurt-Mousse mit Schokolade und Amarettini
3 godz. 45 min
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Erdbeer-Tiramisu
3h
Tiramisu
4 Std. 50 Min
Brownies mit Vanille-Pistazien-Creme
10 Std.
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1h 15 min
Frischkäse-Haselnuss-Torte
7 Std.
Himbeer-Mohn-Tiramisu
1h
American Cheesecake mit Heidelbeersauce
9h 30min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min