Fatayer mit Rinderhack
TM6 TM5

Fatayer mit Rinderhack

4.4 (497 ocen)

Składniki

  • 250 g Milch
  • 80 g Öl
  • 15 g Hefe
  • 380 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 15 g Zucker
  • 1 ½ TL Salz
  • ½ Bund Petersilie, abgezupft
  • 1 Knoblauchzehe
  • 50 g Möhren, in Stücken
  • 200 g Rinderhackfleisch
  • 2 Prisen Pfeffer
  • ½ TL Kreuzkümmel (Cumin)
  • 1 Prise Zimt
  • 20 g Rosinen
  • 1 EL Pinienkerne (opcjonalnie)
  • 1 Eigelb
  • 2 EL Wasser

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1014 kJ / 242 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy