Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 100 g Kakao
- 50 g malzhaltiges Getränkepulver (z. B. Ovomaltine)
- 70 g Speisestärke
- 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 10049 kJ / 2398 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 278 g
- Tłuszcz
- 111 g
- Błonnik
- 52.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Winter-Kakao
10 min
Heiße Schokolade
10 min
Weihnachtskakao
5 min
Vanillejoghurt
12 Std. 30 Min
Dunkle Schokoladensauce
15min
Heiße Schokolade
10 min
Kaffee mahlen
5 min
Kirsch-Kokos-Milchshake
5 min
Homemade Karamell-Kakao
15min
Italienische heisse Schokolade
10 min
Kakaokaramell-Dessertsauce
35 Min
Schokoeis mit Ovomaltine
11 godz. 30 min