![Getränkepulver für heiße Schokolade Getränkepulver für heiße Schokolade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43a2a0a8-b3c8-4077-b28b-cc537c3e3753/Derivates/312e198f-561a-491e-b2a0-a3abdc14f28f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 100 g Kakao
- 50 g malzhaltiges Getränkepulver (z. B. Ovomaltine)
- 70 g Speisestärke
- 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 10049 kJ / 2398 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 278 g
- Tłuszcz
- 111 g
- Błonnik
- 52.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gewürz-Trinkschokolade
10min
Homemade Karamell-Kakao
15min
Weihnachtscappuccino
1 godz. 10 min
Puderzucker
5min
Weihnachtskakao
5min
Heiße Kaffee-Rum-Milch
10min
Bratapfel-Karamell-Smoothie
55 min
Blintzes mit Heidelbeerquark
35min
Orangeade
10min
Häschen-Rührei-Körbchen
35min
Pfannkuchen mit Birne und Vanillejoghurt
30min
Erdbeer-Bananen-Shake
5min