Biff og sopp med blomkålsalat

Biff og sopp med blomkålsalat

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

Blomkålsalat
  • blomkål delt i buketter (3 cm)
    400 g
  • rødløk delt i fire
    100 g
  • gulrøtter delt i biter (3 cm)
    100 g
  • tomater, tørkete, i olje drenert
    40 g
Oksekjøtt og sopp
  • olivenolje
    60 g
  • mørbradbiff delt i biter (3 cm)
    500 g
  • malt svart pepper
    2 klype
  • havsalt pluss 1 klype
    ½ ts
  • smør, usaltet i terninger
    30 g
  • hvitløksfedd
    1
  • liten sjampinjong, fersk delt i fire
    200 g
  • oksebuljong terning (til 0,5 l) smuldret
    1
    1 toppet ts oksebuljong paste, smuldret
  • vann
    30 g
  • maisstivelse
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1376 mg
Białko 34 g
Kalorie 2084 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 33 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie