Risotto med sopp og spinat

Risotto med sopp og spinat

4.8 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porsjoner

Składniki

  • parmesanost delt i biter (2 cm)
    50 g
  • vann
    730 g
  • brun sopp, fersk delt i fire
    300 g
  • olivenolje
    20 g
  • sjalottløk delt i biter (1 cm)
    40 g
  • smør, usaltet i terninger
    30 g
  • spinatblader, ferske
    100 g
  • risottoris (feks. Carnaroli, 17-18 minutter koketid)
    320 g
  • hvitvin
    60 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l) smuldret
    1
    1 toppet ts grønnsaksbuljong
  • havsalt etter smak
    ½ - 1 ts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 1010 mg
Białko 14 g
Kalorie 1982 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 17 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 64 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie