Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 gramů šalotky, napůl
- 1 stroužek česneku
- 3 snítky máty, čerstvé, pouze lístky
- 300 gramů hrášku, zeleného, mraženého, rozmraženého
- 500 gramů vody
- 100 gramů vína bílého, suchého
- 200 gramů mléka
- 30 gramů hladké mouky
-
2
zeleninové bujóny (pro 0,5 l vody), rozdrobené
lub 2 vrchovaté čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty, domácí - ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře černého, mletého
- olej, na smažení
- 100 gramů šunky Serrano, nakrájené na plátky
- 100 gramů smetany (viz Tip)
- 6 čajových lžiček zakysané smetany
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Špenátová polévka s vejci
35 min
Špenátová polévka se smetanou
40 min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1h
Rizoto se salsicciou a hráškem
40 min
Hrášková polévka s mátou
30 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Krémová hrášková polévka
40 min
Hrachová krémová polévka
25 min
Dýňová polévka
45 min
Krémová květáková polévka
30 min
Hráškový krém s bazalkou
20min
Květáková polévka s krutony
30 min