Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 克 新鲜鸭 ,带皮和骨,切块 (4 公分)
- 50 克 姜汁
- 30 克 绍兴花雕酒
- 30 克 蚝油
- 50 克 黑酱油
- 30 克 酱青
- 250 克 酸梅酱 ,自制或市售
- 50 克 红糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1305 kJ / 312 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 885 mg