Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Öl
- 70 g Speckwürfel
- 200 g Zwiebeln, in Ringen (5 mm)
- 6 - 8 Kartoffelklöße (ca. 500 g), vom Vortag
- 400 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt
- 80 g Erbsen, TK
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 100 g Milch
- 100 g Sahne
- 20 g Speisestärke
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1334 kJ / 318 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikante Pasta mit Kabanossi und Rosenkohl
45 Min
Maultaschen-Auflauf
45 Min
Gyros-Tortellini-Salat
35 Min
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45 Min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1 Std.
Schupfnudel-Bratwurst-Auflauf
1 Std. 20 Min
Cremig-bunter Gnocchitopf mit Salamistreifen
30 Min
Gemüse-Kroketten-Auflauf mit Fleischbällchen
55min
Zucchini-Knödel-Lasagne
1 Std. 10 Min
Überbackene Muschelnudeln mit Sauerkraut und Schinken
1 Std. 15 Min
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1 Std. 10 Min