Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
TM6

Überbackene Knödel mit Spinat und Speck

4.4 (669 ocen)

Składniki

  • 15 g Öl
  • 70 g Speckwürfel
  • 200 g Zwiebeln, in Ringen (5 mm)
  • 6 - 8 Kartoffelklöße (ca. 500 g), vom Vortag
  • 400 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt
  • 80 g Erbsen, TK
  • 100 g Emmentaler, in Stücken
  • 100 g Milch
  • 100 g Sahne
  • 20 g Speisestärke
  • ¾ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1334 kJ / 318 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy