Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Knedlík
- 150 gramů mléka
- 20 gramů čerstvého droždí, (½ kostky)
- 1 čajovou lžičku cukru
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 vejce
- ½ rohlíku, natrhaného na kousky
Omáčka
- 300 gramů mrkve, na čtvrtky
- 140 gramů kořenové petržele, na čtvrtky
- 140 gramů celeru, bulvy, na čtvrtky
- 80 gramů cibule, napůl
- 80 gramů másla
- 400 gramů vody
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 4 kuličky nového koření
- 20 kuliček černého pepře
- 500 - 800 gramů kuřecích prsou, rozkrojených podélně na plátky
- 2 lístky bobkového listu, sušeného
- 250 gramů zakysané smetany
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 4128.8 kJ / 986.8 kcal
- Białko
- 51.9 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Tłuszcz
- 48.2 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1h 30min
Kuře na paprice s těstovinami
45 min
Bramborový guláš s párkem
40min
Boloňské špagety
30 min
Rajská omáčka
30 min
Sekaná s bramborami
1 godz.
Katův šleh
35min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1 godz.
Bramboračka se sušenými houbami
30 min
Bramboráky
45 min
Bramborová kaše
50min