Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de leche
- 70 g de azúcar
- 60 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 291 kJ / 69 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27 mg
Alternatywne przepisy
Crema pastelera
10min
Bizcocho genovés
1h 50 min.
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15min
Tarta San Marcos
4h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Natillas espesas (Espesar)
15min
Bizcocho de naranja XXL
1h 15min
Salsa bechamel (Espesar)
15min
Almíbar básico
10min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10min
Caramelo líquido oscuro
35min
Brazo de gitano
3 Std.