Urządzenia i Akcesoria
Crema pastelera (Espesar)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
750 g
Składniki
-
500 g de leche
-
70 g de azúcar
-
60 g de harina de repostería
-
2 huevos
-
2 yemas de huevo
-
1 - 2 vainas de vainilla
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
27 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
291 kJ /
69 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
9.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brazo de gitano
3 godz.
Crema pastelera
10 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Almíbar básico
10 min
Masa choux
2 godz.
Azúcar invertido
20 min
Caramelo líquido oscuro
35 min
Profiteroles de tiramisú
4 godz.
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Minitartas San Marcos con trufa
3 godz.
Tarta San Marcos
4 godz.
Salsa bechamel (Espesar)
15 min