Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de leche
- 70 g de azúcar
- 60 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 vaina de vainilla
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 291 kJ / 69 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 27 mg
Alternatywne przepisy
Milhojas de chocolate y caramelo
2h
Bizcocho genovés
1h 50 min
Crema pastelera
10 min
Tarta San Marcos
4h
Salsa bechamel (Espesar)
15 min
Natillas espesas (Espesar)
15 min
Caramelo líquido oscuro
35 min
Masa choux
2h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Bizcocho de naranja XXL
1 godz. 15 min
Almíbar básico
10 min
Brazo de gitano
3j