Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Açúcar em pó
- 250 g açúcar
Base
-
200
g bolacha de aveia
lub 200 g bolacha Maria - 80 g manteiga à temperatura ambiente
Recheio
- 10 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 400 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 400 g queijo-creme frio
- 300 g frutos silvestres
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2793.7 kJ / 667.7 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 266.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate e caramelo
1 Std. 15 Min
Quindins
1 Std.
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Trifle de chocolate com mascarpone e frutos tropicais
45 Min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Cheesecake de chocolate
4 godz. 10 min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Delícia de morango
1 Std. 30 Min
Tiramisú de chocolate e morango
2 Std.
Tarte de mousse de chocolate
12h 30min
Cheesecake de limão
6h 30min
Cheesecake com lemon curd
3h 30min