Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g kurutulmuş turna yemişi
- 20 g antep fıstığı, tuzsuz, soyulmuş
- 500 g üzüm suyu, beyaz
- 30 g şeker
- 40 g portakal suyu
- 2 tutam toz tarçın
- 2 karanfil
- 350 g beyaz şarap
- 25 g portakal likörü, hepsi
- Wartości odżywcze
- na 1 bardak
- Kalorie
- 748 kJ / 179 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
İşkembe Çorbası
1h 20min
Armutlu Yulaf Lapası (Porridge)
30 Min
Et Bulyon
45 dk
Beyaz Çikolata Mus ve Vakumda Pişmiş Çilekler
Brak ocen
Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
1 Std. 5 Min
İtalyan Salata Sosu
5 menit
Çilekli Fesleğenli Dondurma
10 Min
Nane, Tarçın ve Zencefilli Çay
Brak ocen
Gazpacho
10 Min
Köpüklü Lavantalı Limonata
1 Std. 10 Min
Portakallı Sıcak Şarap
20 dk
Frambuazlı Mojito Mokteyl
10 Min