Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 15 g coentros
- 90 g cebola
- 60 g alho-francês
- 60 g cenoura
- 30 g azeite
-
1
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 cubo de caldo de peixe - 500 g leite
- 100 g farinha
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de mostarda
- ½ limão, só o sumo
- 200 g atum em lata, escorrido
Massa
- 250 g pão seco
- 2 dentes de alho
- 15 g coentros
- 310 g farinha
- 390 g água
- 75 g manteiga
- 3 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 570.5 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 129.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de frango
2 Std.
Pão para cachorros
3 Std. 30 Min
Rissóis de polvo
1 Std. 30 Min
Empadas de bacalhau
1 Std. 20 Min
Mini-rissóis de amêijoa
4h
Pastéis de batata
2 Std.
Folar doce
2 Std.
Pastéis de massa tenra de borrego
2 Std.
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4h
Coroa do advento
1 Std. 30 Min