Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 15 g coentros
- 90 g cebola
- 60 g alho-francês
- 60 g cenoura
- 30 g azeite
-
1
c. chá de caldo de peixe caseiro
lub 1 cubo de caldo de peixe - 500 g leite
- 100 g farinha
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 c. chá de mostarda
- ½ limão, só o sumo
- 200 g atum em lata, escorrido
Massa
- 250 g pão seco
- 2 dentes de alho
- 15 g coentros
- 310 g farinha
- 390 g água
- 75 g manteiga
- 3 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 570.5 kJ / 136.4 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 129.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2j
Mini-rissóis de amêijoa
4 Std.
Rissóis de camarão
1j 30 menit
Trança tricolor
1h 10 min
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1 Std. 45 Min
Rissóis de camarão
1j 30 menit
Pão doce de canela
2h 40 min
Rissóis de polvo
1j 30 menit
Bolinhos de bacalhau recheados com azeitona
2j
Pão para cachorros
3h 30min
Empadas de legumes com queijo
1j
Bolo de ananás Retro na Varoma
1j