Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
-
250
g de almendras
lub 250 g de almendras fileteadas - 40 g de harina de coco
- ¼ cdita de sal
- ½ cdita de esencia de vainilla
-
100
g de miel de maple, pura
lub 100 g de miel de agave -
75
g de aceite vegetal
lub 75 g de aceite de coco, derretido (pesar derretida)
Relleno
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría (ver tip)
- 190 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 340 g de leche condensada
- 120 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido,
- 1 cda de ralladura de limón amarillo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1810 kJ / 431 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 136 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volcán de chocolate
20min
Brownies sin gluten
45 min
Hot cakes de harina de avena
30 min
Puré de camote
40min
Galletas con avena, almendra y chocolate blanco
50min
Crema batida
10min
Panqué de plátano
1h 50min
Apple crumble vegano
1 godz.
Pastel de zanahoria sin harina
20min
Base para pay sin gluten
15min
NY Cheesecake
1 godz.
Hot cakes de avena
30 min