Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 克 油
- 50 克 洋葱 ,切块
- 4 瓣 蒜头
- 1 支 新鲜红辣椒 ,去籽,切块
- 30 克 姜 ,切块
- 30 克 白葡萄酒
- 180 克 鸡高汤
- 50 克 番茄酱
- 20 克 酱油
- 30 克 鱼露
- 2 个 青蟹 ,洗净切块(约600克)
- 1 颗 蛋
- 1 汤匙 玉米淀粉
- 青柠汁 ,适量,依个人口味调整
- 新鲜香菜叶 ,适量,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1026.3 kJ / 245.5 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1257.4 mg