Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de levedura:
- 50 g água
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 90 g farinha tipo 65
Pão:
- 280 g água, mais q.b. p/ hidratar
- 1 c. chá de sal
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1197.3 kJ / 286.2 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 313.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão rápido
1óra
Pão alemão
2óra
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3 Std. 40 Min
Pão de forma sem glúten
14h
Pão mediterrânico de alecrim
1 Std. 55 Min
Iogurte de chocolate
12 godz.
Pão doce de canela
2h 40 min
Gelado de baunilha
12 godz.
Iogurte com manga
12 godz.
Espuma de leite com café e gelado de avelã
8h 25min
Pães de leite
1h 35min
Pão de cenoura
1h 40 min