Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
脆皮酥
- 370 克 面粉 ,额外准备洒粉用
- 1 个 蛋
- 70 克 葵花籽油
- 120 克 水
- 1 茶匙 白酒醋
- ½ 茶匙 盐
苹果馅
- 100 克 香烤腰果
- 130 克 无盐牛油 ,切块
- 80 克 面包糠
- 1 茶匙 肉桂粉
- 100 克 糖
-
1
汤匙 香草糖粉
lub 1 ½ 茶匙 香草精 - 20 克 柠檬汁
- 20 克 兰姆酒 (opcjonalnie)
- 750 克 苹果 ,去皮
- 80 克 葡萄干
组合苹果卷
- 面粉 ,洒粉用
- 糖粉 ,洒粉用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1721 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3.3 g