Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
花菜冻
- 25 克 橄榄油
- 25 克 洋葱 ,切块
- 250 克 花菜 ,切块
- 350 克 牛奶
- ½ 茶匙 盐
- 2 片 鱼胶片 ,冷水泡软沥干
腌制白萝卜
- 100 克 白萝卜 ,切直径2.5厘米薄片
- 10 克 盐
- 100 - 200 克 米醋 ,以淹没萝卜为准
番茄啫喱
- 190 克 番茄 ,切快
- 1 小撮 盐
- 1 汤匙 琼脂 ,冷水泡软沥干
炒京葱
- 适量 橄榄油 ,炒菜用
- 1 小撮 盐
- 50 克 京葱 ,切片
花菜片
- 30 克 花菜
- 热水 ,适量
组合
- 5 - 6 颗 小型马苏里拉芝士球 ,一切二
- 5 - 6 朵 食用花 ,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1331.3 kJ / 318 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 323.7 mg