Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- máslo na vymazání formy
- 250 gramů jablek, oloupaných, na čtvrtky
- 150 gramů třtinového cukru
- 4 vejce
- 200 gramů špaldové mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 špetka soli
- 100 gramů rozinek
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 746 kJ / 178 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 298 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drobenkový koláč z celozrnné mouky s jablky
1 Std. 10 Min
Hruškový koláč
1 Std.
Dýňovo-jablečný koláč
3 Std.
Jablečná ovesná kaše
15 Min
Banánové muffiny s vlašskými ořechy
35 min
Muffiny s hruškami
55 min
Jablečno-ořechové muffiny
45 min
Jogurtový koláč se sušenými švestkami (bez cukru)
2 Std.
Borůvkové muffiny ze špaldy (bez cukru)
25min
Muffiny s jablky a datlemi (bez cukru)
45 min
Pohankové miništoly
1 Std. 50 Min
Banánovo ořechová kaše
12min