Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de mantequilla (y algo más para engrasar el molde)
- 370 g de harina (y algo más para espolvorear el molde)
- 280 g de azúcar
-
1
cucharadita de azúcar de vainilla casero
lub ½ cucharadita de extracto natural de vainilla - 1 pellizco de sal
- 5 huevos
- 1 cucharada de levadura química en polvo (15 g)
- 70 g de leche
- 30 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada/loncha/rodaja
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.1 g