Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 40 g suiker
- 330 g volle melk
- 30 g verse gist, verkruimeld of 3 tl droge gist
- 80 g boter, in stukken
- 1 tl zout
- 650 g broodbloem
- 1 ei
Vulling
- 130 g suiker
- ¾ tl gemalen nootmuskaat
- ½ tl gemalen kardemom
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijsjes
- 3 kruidnagels
- broodbloem, om te bestuiven
- 100 g gedroogde veenbessen, en extra als garnering
- 250 g kersen, ontpit, , en extra als garnering
- 100 g amandelvlokken
- 20 g boter, gesmolten, om te kleuren
- poedersuiker, om te bestuiven
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 2169 kJ / 516 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kippenbouillonpasta
45 min
Yoghurt met appel en bosbessen
12 Std. 40 Min
Geroosterde wortelen met tijm en munt met de Peeler
30 min
300 g ui fruiten
Brak ocen
Pindakoekjes met chocolate-chip
Brak ocen
Roomkaasspread met radijsjes
5 min
Yoghurt met kokosnoot
12 Std. 15 Min
Chocolade hazelnootpasta
2 godz.
Gekarameliseerde witte 'Chocolate Bark'
18 godz.
Indiase mosterd
Brak ocen
Gemarineerde paprika's
Brak ocen
Amandelpasta
1 godz. 10 min