![Hogaza de trigo y centeno con masa madre Hogaza de trigo y centeno con masa madre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a9cc0e46-bf0d-4368-81b6-34499abca605/Derivates/03614894-ef92-48d8-a11a-edfc96aea665.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 60 g de agua
- 15 g de pie de masa de trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 200 g de agua
- 1 cucharadita de miel
- 200 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas de sal (10 g)
- 100 g de harina integral de centeno
- 1 cucharadita de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 456 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 339.2 mg
Alternatywne przepisy
Pan integral con muesli
4 godz.
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h
Pan rústico
2h
Masa madre de trigo
96 Std.
Pan ácimo
1 Std. 50 Min
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2 Std. 50 Min
Pan de centeno con masa agria
154h
Hogaza de centeno
16h 50min
Pan de molde con semillas de amapola
2 Std. 10 Min
Hogaza rústica con centeno
16 Std.
Pan de centeno con masa madre
2 Std. 50 Min