Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů vlašských ořechů
- 50 gramů čokolády na vaření
- 6 vajec
- 200 gramů másla, plus na vymazání formy
- 200 gramů krystalového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 gramů smetany, min. 30 % tuku
- 300 gramů polohrubé mouky, plus na vysypání formy
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- moučkový cukr, na posypání
- Wartości odżywcze
- na 12 plátků
- Kalorie
- 23057 kJ / 5490 kcal
- Białko
- 102 g
- Węglowodany
- 475 g
- Tłuszcz
- 364 g
- Błonnik
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jablečná buchta
55 min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min
Bábovka s vaječným likérem
1 Std. 10 Min
Bábovka s podmáslím
45 min
Bublanina s meruňkami
1 Std.
Perníková bábovka s povidly a čokoládovou polevou
2h 5min
Švestkový koláč
1 Std. 40 Min
Vánoční (adventní) věnec 2016
1 Std.
Ořechová bábovka
1 Std. 10 Min
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1 Std. 20 Min
Makovo-meruňkový věnec
1 Std. 30 Min