Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koblížky
- 75 gramů mléka
- 75 gramů vody
- 55 gramů cukru
- 20 gramů droždí
- 2 bílky
- 300 gramů hladké mouky
- 5 gramů soli
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 4 žloutky
Povidla
- 500 gramů švestek, vypeckovaných (čerstvých nebo mražených)
- 35 gramů cukru
- 50 gramů rumu tuzemského
- citrónová šťáva z 0,5 citrónu
- 1 kus skořice
- 3 hřebíčky
- 2 badyány
Pivní pěna a dokončení
- 100 gramů krystalového cukru
- 210 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 6 žloutků
- 1 polévková lžíce ovocného octa (ovocného)
- 100 gramů černého piva
- cukr a skořice na obalení
- olej na smažení
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 503.9 kJ / 120 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bramborové šišky s medvědím česnekem
1 Std. 20 Min
Jahodový džem
1h 5min
Marcipánovo-makové cupcaky
2h 20min
Perníkový knedlík se švestkovou omáčkou
55min
Smažené kosmatice - květy černého bezu
30 min
Ostružinové želé
1h
Džem z rebarbory a jahod
30 min
Třešňový džem
35min
Rebarborovo meruňkový džem
30 min
Citrónová poleva
7min
Makoví šnečci
2h 30min
Kynutý borůvkový koláč
1 Std. 50 Min