Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Olivenöl, nativ
- 180 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
15
g frische Hefe zerbröckelt
lub 1 ½ TL Trockenhefe (8 g circa) - 400 g Pizzamehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 200 g Ziegenkäse (alle Sorten), weich
- 1 TL Salz
Belag
- 1 TL rosa Pfeffer
-
1
Zweigchen Majoran, frisch, Blätter gewaschen und getrocknet
lub 1 Zweigchen Thymian, frisch, Blätter gewaschen und getrocknet - 20 g Olivenöl, nativ
- 16 Cherry-Tomaten, halbiert
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bündner Maluns
45 Min
Puschlaver Pizzoccheri mit Gemüse
1 Std. 30 Min
Erdbeertörtchen
1h 15min
Erdbeerchutney
Brak ocen
Parmigiana al forno
1h 50min
Körner-Bagels
2h
Fagotto Napoletano
2h 15min
Basler Fastenwähe
2h
Pizzette mit aromatischen Kräutern
1h 35min
Pizza Frescolina
1h 40min
Spaghettini mit Peperoni
50 min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10 min