Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Olivenöl, nativ
- 180 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
15
g frische Hefe zerbröckelt
lub 1 ½ TL Trockenhefe (8 g circa) - 400 g Pizzamehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 200 g Ziegenkäse (alle Sorten), weich
- 1 TL Salz
Belag
- 1 TL rosa Pfeffer
-
1
Zweigchen Majoran, frisch, Blätter gewaschen und getrocknet
lub 1 Zweigchen Thymian, frisch, Blätter gewaschen und getrocknet - 20 g Olivenöl, nativ
- 16 Cherry-Tomaten, halbiert
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1351 kJ / 323 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1 Std. 30 Min
Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen
3 Std.
Pizza Frescolina
1h 40min
Käse - Gipfeli
40min
Marshmallows
2 Std. 30 Min
Knusprige Focaccia
2h 10min
Focaccia mit Zwiebeln
2 Std. 20 Min
Mud cake
2 Std. 30 Min
Chnoblibrot
15 Min
Focaccia mit Cherrytomaten
2h
Kräuter-Knoblauch-Brot
3 Std. 30 Min
Pizzaschnecken
1 Std. 20 Min