Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtky
- 350 gramů vody
- 1 vanilinový cukr
- 1 špetka skořice nebo podle chuti
- 50 - 80 gramů cukru, podle druhu jablek
- 2 balíčky vanilkového pudingu, v prášku
- 240 gramů piškotů
- šlehačka (ušlehaná smetana), na podávání
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 499.9 kJ / 119 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Pudingové řezy se skořicí
1 godz. 50 min
Makovo-jablečný koláč
1 Std. 40 Min
Cuketové řezy s čokoládovou polevou
1h 15min
Tvarožník
1h 30min
Vitacitové řezy
3h
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Jablečná tvarohová pěna
1h 25 min
Hruškový šlehačkový koláč
1h 35min
Jahodový moučník se zakysanou smetanou
1h 20 min
Řezy Mráček
2h 10 min
Tvarohový krém - Termix
1h 10 min
Jablkovo - mrkvový salát
10min