Hot-Dog-Faltenbrot
TM5 TM31 TM6

Hot-Dog-Faltenbrot

4.3 (466 ocen)

Składniki

  • 50 g Senf, mittelscharf
  • 50 g Ketchup
  • Butter zum Einfetten
  • 150 g Gouda, in Stücken
  • 100 g Gewürzgurken, abgetropft, in Stücken
  • 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 300 g Wasser
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 1 Prise Zucker
  • 2 TL Salz
  • 5 g Öl
  • 80 g Röstzwiebeln
  • 6 Wiener Würstchen, in dünnen Scheiben (ca. 5 mm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2811 kJ / 672 kcal
Białko
27 g
Węglowodany
82 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
9.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy