Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
碳粉面包糠
- 500 克 面包糠
- 20 克 可食用竹炭粉
肥肝馅
- 45 克 生的肥鸭肝 ,切1cm厚度。
- 200 克 波特酒 ,浓缩汁100克
- 260 克 稀奶油
- 45 克 生的肥鸭肝 ,切块
- 1 小撮 盐
- 1 小撮 现磨黑胡椒粉
- 5 片 鱼胶片 ,泡在水中软化。
- 5 克 松露油
- 30 克 新鲜黑松露 ,切约0.25x0.25厘米丁
- 100 克 面粉
- 150 克 蛋液
- 250 克 油 ,依据锅子大小调节,以能浸没过鹅肝为最佳。
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 7293 kJ / 1743 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 143.2 g
- Tłuszcz
- 117.9 g
- Błonnik
- 0.7 g