Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenkuchen
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mandeln
- 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 200 g Zucker
- 40 g Mehl (opcjonalnie)
- ½ Pck. Backpulver
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 15 g Orangenlikör, z.B. Cointreau (opcjonalnie)
- 4 Eier
Frischkäse-Topping
- 200 g weiße Schokolade, in Stücken
- 300 g Frischkäse
- 50 g Karamellsauce (z.B. von Schwartau)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1903 kJ / 455 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Blondies mit Macadamianuss-Streuseln
1h 10min
Walnuss-Brownies
50min
Schoko-Erdnuss-Torte
2h 30min
Carrot Cake
2h 30min
Chocolate Mud Cake
1h 30min
Himbeer-Cheesecake mit weißer Schokolade
6h 30min
Möhrenkuchen mit Frischkäse-Guss
1h 30min
Karamell-Nuss-Brownies
50min
Brownie-Käsekuchen
2h
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2h 30min
Marmorierter Brownie-Käsekuchen
8h
Cheesecake-Brownies
3h