Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping
TM5 TM6

Schokoladenkuchen mit Frischkäse-Karamell-Topping

4.5 (631 ocen)

Składniki

Schokoladenkuchen

  • 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 200 g Mandeln
  • 200 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
  • 200 g Zucker
  • 40 g Mehl (opcjonalnie)
  • ½ Pck. Backpulver
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 Prise Salz
  • 15 g Orangenlikör, z.B. Cointreau (opcjonalnie)
  • 4 Eier

Frischkäse-Topping

  • 200 g weiße Schokolade, in Stücken
  • 300 g Frischkäse
  • 50 g Karamellsauce (z.B. von Schwartau)

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1903 kJ / 455 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
34 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy