Urządzenia i Akcesoria
Flydende øer
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portioner
Składniki
Vaniljesauce (crème anglaise)
-
mælk450 g
-
æggeblommer6
-
sukker70 g
-
vaniljesukker, hjemmelavet15 g
Marengs-øer
-
sukker30 g
-
æggehvider6
-
salt1 knivspids
-
flydende karamel (se tip) (valgfrit)30 g
-
rå pistacienød, usaltet hakkede (valgfrit)25 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
887 kJ /
212 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Min Kogebog
174 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Tempereret hvid eller mælkechokolade
No ratings
Tiramisu
5 h 20 min
Cremet banantærte
4 h 15 min
Chokolademousse
3 h 20 min
Sprøde boller med creme
No ratings
Cheesecake med blåbær og mascarpone
3 h 20 min
Cremet citronis
12 h 10 min
Karameller
2 h
Kaffesmåkager
No ratings
Tiramisusmåkager
No ratings
Vaniljefigurer med chokolade
40 min
Æble-ingefærfigurer
No ratings