臭豆腐蒸墨鱼蛋
TM5 TM6

臭豆腐蒸墨鱼蛋

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 6 块 臭豆腐
  • 2 片 姜
  • 150 克 墨鱼蛋 ,水里浸泡30分钟,沥干
  • 30 克 剁椒
  • 15 克 豆豉酱 (老干妈)
  • 1 茶匙 生抽 (美极鲜酱油)
  • 2 茶匙 油
  • 1 茶匙 料酒
  • 600 克 水
  • 10 克 葱 ,切葱花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
558 kJ / 133.3 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
3.3 g
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy