Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 块 臭豆腐
- 2 片 姜
- 150 克 墨鱼蛋 ,水里浸泡30分钟,沥干
- 30 克 剁椒
- 15 克 豆豉酱 (老干妈)
- 1 茶匙 生抽 (美极鲜酱油)
- 2 茶匙 油
- 1 茶匙 料酒
- 600 克 水
- 10 克 葱 ,切葱花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 558 kJ / 133.3 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Błonnik
- 1 g