Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g su
-
10
g taze maya, ufalanmış
lub 1 tk instant kuru hamur mayası - sıvı yağ, yağlamak için
- 500 g un, serpmek için ekstra un
- 1 ½ tk tuz
- Wartości odżywcze
- na 1 dilim
- Kalorie
- 253.1 kJ / 60.4 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 12.2 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Zeytinyağlı Ekmek
2h 10min
Pide
1h 20 min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30 min
Sütlü Ekmek
2h 35 min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Köy Ekmeği
2h
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1h 20 min
Pratik Buğday Ekmeği
40min
Tam Buğdaylı Pide
1h 35 min