Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marmercake
- 4 eieren
- 200 g suiker
- 1 el vanillesuiker, huisgemaakt
- 100 g bloem
- 100 g zetmeel, bv. maiszetmeel of aardappelzetmeel
- 1 el bakpoeder
- 1 el cacaopoeder
- 2 - 3 el suiker
Perzikvulling
- 8 gelatineblaadjes (ong. 15 g)
- water, voor het weken van de gelatine
- 200 g volle room
- 470 g halve perziken, ingeblikt, uitgelekt (gewicht na het uitlekken)
- 200 g kwark kaas
- 40 g suiker
- 1 tl vanillesuiker, huisgemaakt
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glutenvrije mini hazelnoot-confituur gebakjes (Linzer torte)
Brak ocen
Gekruide kersenbrioche-krans
2h 20min
Peergelei
Brak ocen
Kalkoenrollade met erwtenpuree en munt
35 Min
Hot dogs
35 Min
Tomatenmannetjes
Brak ocen
Ijs van amarenakersen
8 Std. 10 Min
Harde pistachekoekjes
45min
Zoete griesmeel vogelpasteitjes
Brak ocen
Yoghurt met rode vruchten
12h 20min
Chocoladetaart met sinaasappel
2u. 40min
Natuur yoghurt in de Varoma
12h