Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Krevetten, roh, ungeschält, ganze, (nur Schale und Kopf, Fleisch beiseite legen)
- 1 Lauch, in Scheiben (3 cm)
- 25 g natives Olivenöl extra
- 800 g Wasser
- 150 g Mittelgrät vom Seeteufel
- 1 TL Salz
- 2 Stängel frische Petersilie
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1270 kJ / 304 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous mit Lamm und Gemüse
50min
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50min
Spaghettini mit Muschelsauce
1h 5min
Penne alla Puttanesca
35min
Schoggi-Charlotte mit Banane
24u.
Lamm-Tajine mit Aprikosen und Honig
1h 30min
Drei-Gänge-Menü für zwei in 30 Minuten
1h 15min
Muscheln nach Seemannsart
30 min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1h
Chinesische Nudelsuppe
1h 35 min
Poulet-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei
1h 25min
Grünes Poulet-Curry
55min