Urządzenia i Akcesoria
Schichtdessert mit Kirschen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
8 Gläser
Składniki
-
Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)1 Glas
-
Zimt½ TL
-
Zucker100 g
-
Frischkäse200 g
-
Quark500 g
-
Milch60 g
-
Mineralwasser30 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt300 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Sahnesteif1 Pck.
-
Eierlikör150 g
-
Schokoladenstreusel zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
12 g
Kalorie
1816 kJ /
434 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Very Cherry
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1h
Birnen im Weißweinsud
35min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min
Schokobecher mit Orangencreme
30min
Zitronen-Joghurt-Mousse
1h 15min
Apfel-Streusel-Creme
1h 15min
Orangen-Likör-Creme
20min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55min
Himbeer-Crunch-Creme
1h 10min
Kirsch-Windbeutel-Dessert
1h 15min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min
Knusper-Vanille-Quark-Pudding
2h