Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 梭子蟹 , 活的,切块
- 60 克 白酒 ,50度以上
- 60 克 水
- 1 茶匙 盐
- 20 克 蒜头
- 15 克 姜
- 75 克 米醋
- 100 克 生抽
- 2 汤匙 红腐乳汁
- 40 克 白酒 , 50度以上
- 15 克 花雕酒
- 20 克 糖
- 10 克 新鲜香菜 ,切末
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1037.7 kJ / 248 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.3 g