Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
甜辣酱
- 2 汤匙 红辣椒酱
- 1 汤匙 番茄酱
- 30 克 糖
- 100 克 水
-
½
茶匙 土豆淀粉
lub ½ 茶匙 玉米淀粉
筒仔米糕
- 450 克 糯米 ,圆粒
- 50 克 酱油
- 30 克 糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- 200 克 瘦猪肉,无带筋 ,切丝(5厘米x1厘米 x 0.5厘米)
- 30 克 油
- 12 - 15 朵 干香菇 (约20克),泡发后切丝
- 50 克 虾米
- 600 克 水
- 5 根 香菜 ,略切,盛盘用
- 10 克 熟花生 ,略切碎,盛盘用
- Wartości odżywcze
- na 1 杯(马克杯)
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g