Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 克 水
- 2 瓣 蒜头 (共约5克)
-
¼ - ½
茶匙 红辣椒粉
lub 2 根 新鲜青辣椒 ,长约6-8厘米,去籽 - 香菜, plus extra to garnish
-
100
克 新鲜嫩菠菜
lub 100 克 新鲜菠菜叶 ,叶子过大则略微切碎 - 40 克 橄榄油
- 1 茶匙 盐
- 600 克 白鱼排 (如:比目鱼,黑线鳕鱼,鳕鱼,厚1厘米),去皮去骨
- 400 克 土豆 ,去皮切小块(1厘米)
- ¼ 茶匙 姜黄粉
-
4
茶匙 鸡豆粉 (约15克,见要诀)
lub 10 克 玉米淀粉 - 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 现磨胡椒粉 ,多备一些调味用
- 2 茶匙 柠檬汁
- 200 克 胡萝卜 ,切条(厚1厘米)
- 200 克 西兰花, 切小朵 (3厘米)
- 250 克 希腊酸奶
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.9 g