Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
虾仁制作
- 500 克 水
- 25 克 白葡萄酒醋
- 100 克 虾仁
猪肉制作
- 500 克 水
- 100 克 猪肉块,去筋
调味汁制作
- 15 克 蒜头
- 3 支 新鲜红辣椒
- 3 汤匙 柠檬汁
- 3 汤匙 鱼露
- 3 汤匙 糖
- ¼ 茶匙 盐
- ¼ 茶匙 胡椒粉
- 30 克 无盐烤花生
- 130 克 柚子 ,取果肉,用手撕成小块
- 适量 新鲜罗勒叶 ,装饰用
- 适量 新鲜薄荷 ,装饰用
- 2 茶匙 油葱酥
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 835 kJ / 199 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.7 g