柚子色拉配猪肉和虾仁
TM6 TM5

柚子色拉配猪肉和虾仁

4.5 (2 oceny)

Składniki

虾仁制作

  • 500 克 水
  • 25 克 白葡萄酒醋
  • 100 克 虾仁

猪肉制作

  • 500 克 水
  • 100 克 猪肉块,去筋

调味汁制作

  • 15 克 蒜头
  • 3 支 新鲜红辣椒
  • 3 汤匙 柠檬汁
  • 3 汤匙 鱼露
  • 3 汤匙 糖
  • ¼ 茶匙 盐
  • ¼ 茶匙 胡椒粉
  • 30 克 无盐烤花生
  • 130 克 柚子 ,取果肉,用手撕成小块
  • 适量 新鲜罗勒叶 ,装饰用
  • 适量 新鲜薄荷 ,装饰用
  • 2 茶匙 油葱酥

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
835 kJ / 199 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
27.8 g
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy