Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 黄鳝
- 35 克 油
- 40 克 京葱, 切段
- 2 个 小洋葱, 切块
- 5 瓣 蒜头
- 10 克 姜, 切片
- 1 汤匙 蚝油
- 1 ½ 汤匙 生抽
- 1 汤匙 老抽
- 30 克 料酒
- 1 汤匙 糖
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 2 克 新鲜香菜, 装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 909 kJ / 217 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 0.8 g