Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g Wasser
-
20
g frische Germ
lub 2 TL Trockengerm (8 g) - 20 g Zucker
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 Ei, mit 1 TL Wasser verquirlt
- ½ EL Sesamsamen, zum Bestreuen
- ½ EL Kümmelsamen, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Türkisches Fladenbrot
1h 50min
Orient-Fladenbrote
1j
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 Std. 45 Min
Türkische Pizza - Lahmacun
1h 10 min
Dille und Feta Fladenbrot
1j 20 menit
Teigschiffchen mit Rinderhack - Etli Pide
1j
Fladenbrot
2j
Pfannenbrot
1 godz. 5 min
Würziges Fladenbrot
1 Std. 40 Min
Sesamkringel - Simit
2j 10 menit
Yufka-Teig - Ev Yapımı Yufka
40 min
Fladenbrot - Pide
1h 50min