Türkisches Fladenbrot
TM6 TM5

Türkisches Fladenbrot

4.7 (441 ocen)

Składniki

  • 360 g Wasser
  • 20 g frische Germ
    lub 2 TL Trockengerm (8 g)
  • 20 g Zucker
  • 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
  • 20 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
  • 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
  • 1 Ei, mit 1 TL Wasser verquirlt
  • ½ EL Sesamsamen, zum Bestreuen
  • ½ EL Kümmelsamen, zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
400 kJ / 96 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy