Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 牛腱肉 ,切块,汆水后洗去血污
- 15 克 姜
- 50 克 京葱
- 1 颗 八角
- ¼ 茶匙 花椒
- 1 汤匙 料酒
- 750 克 水
- 1 茶匙 蚝油
- ½ 茶匙 盐
- 1 汤匙 老抽
- 20 克 糖
- ½ 茶匙 花椒粉
- 1 茶匙 辣椒粉, 再额外准备些撒粉用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Błonnik
- 2 g