Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 鱿鱼, 切片后切花刀
- 5 克 姜, 切片
- 1 茶匙 料酒
- 1 支 新鲜红辣椒, 切圈
- 2 汤匙 椒麻汁, 美善品自制
- 500 克 水, 蒸煮用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 217 kJ / 52 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.2 g