Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 片 姜, 切片
- 15 克 泡姜, 切末
- 3 瓣 蒜头
- 15 克 泡椒, 切末
- 30 克 油
- 25 克 辣豆瓣酱, 如:郫县豆瓣酱
- 2 支 葱, 切段,留几段装饰用
- 1 茶匙 老干妈风味豆豉
- 150 克 芋头, 去皮,切块
- 500 克 鸡高汤
- ¼ 茶匙 胡椒粉
- 1 茶匙 醋
- 1 茶匙 麻油
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 盐
- 400 克 黄辣丁, 去除内脏后洗净
- 1 支 新鲜香菜, 装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1282 kJ / 306 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1 g