Wassermelonen-Kuchen

Wassermelonen-Kuchen

3.8 267 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 Stücke

Składniki

Rührkuchen
  • Butter weich, in Stücken
    180 g
  • Zucker
    200 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Eier
    3
  • Lebensmittelfarbe, flüssig, rot z.B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
    10 g
  • Buttermilch
    250 g
  • Mehl
    400 g
  • Salz
    1 Prise
  • Backpulver
    2 TL
  • Schokotropfen
    100 g
Creme und Fertigstellung
  • Zucker
    150 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Lebensmittelfarbe, flüssig, grün z.B. von Dr. Oetker (siehe Tipp)
    10 g
  • Frischkäse
    400 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
    1 Pck.

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 447 kcal / 1873 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...